Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Goedkeuring van de algemene reglementen voor de LMP1 van het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 september 2017 05:34 • Print artikel

De World Motor Sport Council heeft een aantal aanpassingen in het technisch reglement van het FIA World Endurance Championship vastgesteld. Deze aanpassingen komen na de aankondiging van Porsche om het LMP1-kampioenschap te verlaten. Om toch een kampioenschap te bieden worden de hybride en non-hybride klassen gelijkgetrokken. De aanpassingen voor het 2018/19 kampioenschap zijn de volgende:

Porsche exit

- Vanaf 2018 vindt de samenvoeging plaats van de LMP1-non hybride auto’s in een enkele klasse met de LMP1-hybride auto’s. Terwijl de huidige technische specificaties worden gehandhaafd.
- Het voorstel om de prestaties gelijk te maken van de beste LMP1-non hybride en –hybride auto’s wordt met directe ingang de brandstof toestroom en de brandstof consumptie per ronde voor de non-hybride aangepast. Een brandstof range voordeel voor de hybride auto’s (over een ronde in Le Mans) worden afgedwongen.
- Een technisch coëfficiënt tussen de atmosferische motor en de turbomotor worden geïmplementeerd met als doel om het vel te openen voor motoren voor de LMP1 non-hybride auto’s.
- Vanaf 2019 vindt een verbod van fluïde stroming en energie die naar de algemene aerodynamica gebracht worden plaats. Hiermee wordt geanticipeerd op de potentiële complexe en dure ontwikkeling in dit gebied.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS