Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta ziet 'gouden kansen' in de LMP1 van 2018: Zeker nu ze samenwerken met Williams F1

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2017 09:16 • Print artikel

Zowel Porsche als Toyota werden tijdens de 24 uur van Le Mans geplaagd door een niet werkende MGU van het Hybride-systeem. Ginetta, met privateerteams, debuteert volgend jaar in de LMP1-klasse en ziet dit als een ‘gouden kans’ om volgend jaar races te winnen. Naast de twee auto’s met de storing, verloren ook de andere auto’s tijd in de pits, waarvan ByKolles, de enige privateer-inschrijving in de LMP1, niet kon profiteren. Wanneer zulke problemen zich in 2018 voordoen is de kans groot volgens Lawrence Tomlinson van Ginette, dat de nieuwe LMP1-teams gaan profiteren.

Start 24H van Le Mans


“Afgelopen weekend toont Le Mans gewoon opnieuw aan waarom het zo’n goede tijd is om in de LMP1 als een privateer te stappen”, aldus het opperhoofd van Ginetta. “Want als je een snelle en betrouwbare auto had, dan was er zeker een kans op de overwinning, wat er de afgelopen jaren niet was. Het was niet goed voor de fabrieksteams. Maar er is zeker een fantastische kans voor de LMP1 om meer betaalbaar en toegankelijk te zijn. Er zijn slechts vier hybride auto’s in het WEC en slechts vijf in Le Mans en de betrouwbaarheid is de sleutel. Dit jaar hadden ze dat niet. De hybride LMP1-auto’s zijn nu zo technisch. Wij hebben simpele, beproefde en geteste engineering in onze auto, wat je nodig hebt voor de betrouwbaarheid in Le Mans.”

De nieuwe bolide van Ginetta moet deze winter de baan op gaan en daarvoor werkt Ginetta nauw samen met Williams F1 in haar windtunnel. Het Britse merk wil nog vier keer de windtunnel van het F1-team in gaan voordat men in november op de baan gaat testen.

“We pakken de ontwikkeling van onze nieuwe auto op dezelfde manier aan als een volledig fabrieksteam dat zou doen”, vertelde Tomlinson. “We zijn vergevorderd met de auto. We hebben al meer dan 100 CFD-runs gedaan met verschillende herhalingen en de nummers die we vanuit de windtunnel krijgen, zijn we blij mee. We werken met erg ervaren mensen en dit is het perfecte moment voor zo’n project. We hebben ook met fabrikanten over de auto gesproken en het potentieel is er voor de toekomst. Maar op het moment zijn het slechts algemene gesprekken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS