Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta verkoopt de eerste drie LMP1-auto's voor het FIA World Endurance Championship 2018/2019

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2017 19:02 • Print artikel

Ginetta heeft bekend gemaakt dat zij de eerste order voor haar LMP1-auto heeft ontvangen. Daarmee zijn de eerste drie auto’s verkocht aan een klantenteam, dat twee auto’s wil gaan inzetten in het FIA World Endurance Championship van 2018/2019. De identiteit van het team welke de derde auto als reserve heeft gekocht, is nog niet bekend gemaakt.

Ginetta LMP1


“Dit is een grote stap vooruit in het programma en het is ook fantastisch nieuws voor het FIA WEC en de ACO, welke veel vertrouwen hebben in hun nieuwe LMP1-regels”, zo vertelde Ginneta Cars-voorzitter Lawrence Tomlinson. "Onze klant zal zelf haar eigen bekendmaking doen over het programma. Het signaal is er snel meer Ginetta-klanten zich voegen in de top LMP1-klasse en dat een door ons bedachte auto in de Yorkshire-fabriek snel gaat vechten voor de overwinning in de FIA World Endurance Championship, waaronder de grootste race in de wereld, de 24 uur van Le Mans.”

De autofabrikant wil tien LMP1-chassis gaan bouwen, die voorzien gaan worden van Mecachrome-motoren. De ontwikkelingsauto wordt nu gebouwd. Het Britse merk wil aan twee teams auto’s verkopen, die beiden twee auto’s in gaan zetten. Waarbij er in totaal zes auto’s beschikbaar zijn voor verkoop.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS