Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta stelt Mecachrome aan als motorenleverancier voor haar LMP1-bolide

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2017 15:57

Ginetta heeft aangekondigd dat Mecachrome is aangesteld om de motoren te leveren voor haar nieuwe LMP1-bolide, welke in 2018 in het FIA World Endurance Championship moet gaan debuteren. Het is geen verrassing dat de motorenfabrikant de aandrijving gaat leveren, omdat de Britse autofabrikant al bij de aankondiging van haar bolide liet weten dat zij vergevorderde gesprekken hadden met een leverancier.



“We zijn blij om te werken met Bruno en Mecachrome aan de Ginetta LMP1-motor”, verklaarde technisch directeur Ewan Baldry. Waar Bruno Engelric van Mecachrome aan toevoegt: “Mecachrome kijkt erg uit naar het werken met Ginetta, terwijl zij hun reis richting de LMP1 maken. Er wordt veel tijd besteed door fantastisch personeel in Engeland zowel als Frankrijk en we kijken uit naar de toekomst."

Ondertussen worden andere aspecten aan het LMP1-project afgerond, waarbij op korte termijn verdere aankondigingen worden verwacht. Zo is er komende maand een LMP1 voorbeschouwing waarbij geďnteresseerde teams en rijders worden verwacht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS