Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta gaat haar LMP1-raspaardje in januari 2018 op de Autosport International Show aan het publiek tonen

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2017 10:27 • Print artikel

Ginetta heeft een LMP1-auto gebouwd voor het FIA World Endurance Championship. Inmiddels heeft Manor aangekondigd te gaan rijden met de auto, maar een eerste exemplaar moet nog aan de wereld getoond gaan worden. Op de Autosport International gaat de auto in januari onthuld worden.

Ginetta LMP1

Het Britse merk gaat in totaal 10 auto’s bouwen en richt zich op de inzet van een trio met 2 LMP1-bolides per team. De eerste order is dus binnen en een 2e zo zegt Ginetta, moet nog aangekondigd worden. De auto die nog geen typenaam heeft moet op de eerste dag, 11 januari 2018, van de show onthuld gaan worden.

“Ik ben blij om de Ginetta LMP1-auto te gaan lanceren op de Autosport International”, liet Ginetta-voorzitter Lawrence Tomlinson optekene tegenover het Engelse Autosport. “De show representeert de ideale omgeving om ons laatste model te introduceren aan de media, industrie en fans die het levensbloed van de Britse motorsport zijn. Niet alleen dat, maar we gebruiken de show ook om de ladder van Ginetta motorsport in actie te demonstreren. Met onze Ginetta Racing Drivers Club geven we een show in de Live Action Arena.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS