Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Gemengde gevoelens na Le Mans voor Ho-Pin Tung: "Blij en toch een pijnlijk gevoel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2016 18:41

Ho-Pin Tung had waarschijnlijk op meer gehoopt tijdens zijn vierde 24 Uur van Le Mans. Tung, uitkomend voor Baxi DC Racing, van mede-oprichter, acteur en stuntman Jacky Chan, bekend van de komische kungfu-films, zat er met zijn teamgenoten David Cheng en Nelson Panciatici goed bij in de eerste 16 uur van de wedstrijd. Na een crash moest men op de vroege zondagmorgen de wedstrijd staken en was de wedstrijd in de LMP2 over voor de Chinese Nederlander.

Baxi DC Racing

De snelle coureur zag wel de andere Alpine A460-Nissan winnen en voegde zich dan ook in het feestje, zo vertelde hij: “Ik heb me bij het feest gevoegd van ons zusterteam, maar toch had ik gemengde gevoelens. Natuurlijk was ik blij en trots voor ze met de eerste positie in de LMP2, maar het voelde toch pijnlijk om het podium te missen, dat in zicht was.”

Het was teamgenoot Nelson Panciatici die met 300 km/u crashte in de eerste bocht van het circuit. Waarschijnlijk is een probleem aan de remmen de oorzaak van de crash geweest. “David Cheng, Nelson Paciatici en ik zelf hadden en erg goede kans om op het podium te komen in de LMP2. Helaas bepaalde de mechanische kant van de sport de uitkomst voor ons in dit mooie evenement”, verklaarde Tung na de race op het Circuit de la Sarthe.

Koopjedeal


De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS