Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen kwalificatierace voor de GTE-bolides van het FIA WEC: "Nu niet echt een serieuze optie!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 september 2017 18:21 • Print artikel

De FIA en de ACO hebben de plannen voor een GTE-kwalificatierace in de ijskast geplaatst, nu het FIA World Endurance Championship een transitiejaar ingaat. Het concept waarvoor volgens de WEC-directeur Gerard Neveu door alle GTE-fabrikanten toestemming was gegeven, heeft niet langer prioriteit op de korte termijn.

2017 FIA WEC


“Ik denk dat het nu niet echt een serieuze optie is om te proberen dit nieuwe format te introduceren, voor het superseizoen”, verklaarde de Fransman in Mexico Stad. “Ze hebben vele andere prioriteiten en ze zijn daar volledig van overtuigd. We hadden er een bijeenkomst over.”

“Toen we het dit jaar met de teams bespraken, legden sommigen het uit als een erg goed idee vanuit marketingoogpunt en identiteit, maar het heeft ook een financiële impact. Banden zijn erg duur en ze moeten meer banden gebruiken. Dit moet een kwalificatierace gaan zijn, dus wordt het duurder dan gewoon een paar kwalificatieronden. Het is een race met kans op schade.” De kwalificatierace was een concept wat met de fabrikanten werd besproken om de GTE-Pro meer zichtbaarheid te geven. Een aantal fabrikanten wil namelijk meer zichtbaarheid voor de productieauto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS