Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen Garage 56 voor experimentele auto's in de 24 Heures du Mans in 2018, maar wel in 2019

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2018 09:50 • Print artikel

In 2018 is er geen inschrijving voor Garage 56 voor de 24 Heures du Mans. De box in de pitstraat is altijd gereserveerd voor een experimentele auto. In het verleden kwamen de Deltawing en Nissan ZEOD RC als project in actie op het Circuit de la Sarthe. Vorig jaar was het de invalide Frederic Sausset, die zowel zijn benen als armen mist, met een aangepast LMP2 Morgan in actie in Le Mans.

24 Heures du Mans

"Er is dit jaar geen 'Garage 56'-inschrijving dit jaar, omdat er geen serieus project is", verklaarde ACO-president Pierre Fillon uit aan het Engelse Autosport. Toch belooft de Fransman dat het concept van de garage blijft bestaan en hoopt dat er in 2019 weer een project aanspraak maakt op de plek in de pitstraat. Voor volgend jaar moet de Green4U elektrische auto beslag op de plek gaan leggen, een project dat is opgestart door Don Panoz.

"In gesprekken met de ACO en de FIA is besloten dat de realiteit van de complexe problemen, die er zijn bij zo'n auto, dat het logisch is om voor 2019 te gaan in plaats van 2018", legt technisch directeur van Green4U-project uit. "Dat geeft het programma een veel grotere kans op slagen."

Volgens Willis zit de auto nog in de ontwerpfase en dat tests voor het einde van het jaar gepland staan. De auto krijgt onder andere een batterijenwissel in de pits en moet het niveau van de GTE-auto's qua prestatie gaan krijgen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS