Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Gaat Corvette de competitie aan met Aston Martin, Ford, Porsche en Ferrari?

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 december 2016 08:58

Larbre Competition werkt aan het plan om volgend jaar met een Corvette C7.R te gaan deelnemen in de GTE-Pro van het FIA World Endurance Championship. Dit ondanks dat er nog een besluit door General Motors genomen moet worden. Daarmee wil het Franse team het opnemen tegen de fabrieksteams van Ford, Porsche en Aston Martin, maar ook het door Ferrari ondersteunde AF Corse. In de tweede helft van dit jaar kwam Ricky Taylor en een topengineer van GM en Pratt & Miller al over naar het team dat streed in de GTE-Am-klasse van het kampioenschap.



“Het evaluatieproces voor een WEC GTE-Pro-programma in 2017 is nu afgerond”, reageerde teambaas Jack Leconte tegenover Sportscar365. “In de afgelopen drie maanden hebben we het werk afgerond met de Pratt & Miller-engineers. De ervaring van Ricky Taylor heeft zijn vruchten afgeworpen in Mexico, Fuji, Shanghai en Barhein, die opnieuw op de 2017-kalender staan. Het laat niets aan onzekerheden over voor volgend jaar. We wachten nu op de beslissing van het management van General Motors om een Corvette in de Pro-klasse in te schrijven, wat veelbelovend is na zes jaar partnerschap met Corvette Racing.”

De verwachting is dat Taylor terugkeert bij het team met teamgenoot Pierre Ragues. Een definitieve keuze wordt echter pas gemaakt na goedkeuring van GM. Voor Larbre Competition zijn er twee alternatieven voor wat betreft de auto. Men kan de huidige Corvette C7.R upgraden of een volledige nieuwe auto met de laatste specificaties bij GM aanschaffen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS