Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Audi-coureurs tonen foto's van de LMP1-bolide voor 2018

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 december 2016 12:27

Diverse Audi-coureurs van het voormalige LMP1-programma hebben foto’s online gezet van wat de bolide voor het FIA World Endurance Championship 2017 had moeten worden. Felipe Albequerque, Olivers Jarvis en Loic Duval toonden foto’s van een model van de auto op social media. De foto’s zijn genomen tijdens een evenement in Duitsland waar de achttienjarige periode van het merk in het prototyperacen werd gevierd.



De auto was al volop in ontwikkeling, voordat de deelname aan het kampioenschap in Ingolstadt werd afgeblazen. De auto die niet afgebouwd is, toont aan de hand van het schaalmodel diverse aerodynamische updates. Volgens het hoofd van het LMP1-programma Stefan Dreyer ging dit de auto worden die verslagen moest worden.



Het is echter nog mogelijk dat de auto in 2017 toch in het kampioenschap gaat deelnemen. Audi liet eerder al weten dat men openstaat voor de ondersteuning van een privateerteam met zowel het chassis als de motor. Men gaf daarbij aan dat het wel behoorlijke financiële middelen van het team vraagt die de auto wil inzetten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS