Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Aston Martin onthult nieuwe raspaardje voor het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2015 13:02

Aston Martin heeft haar 2016-versie van de Vantage GTE onthuld, de bolide die aankomend seizoen in het FIA World Endurance Championship gaat rijden.



De bolide met V8-motor is aangepast aan de nieuwe regels, waarin ook de aerodynamische aanpassingen zijn doorgevoerd, waaronder een grotere diffuser achter en een nieuwe splitter. Dan Sayers, technisch directeur bij Aston Martin ligt toe: “De FIA wil het verschil in prestatie tussen de GTE en GT3 vergroten en deze richt zich primair op de aero van de ondervloer, het betekent dat de auto dezelfde identiteit als de straatauto houdt. Ook de focus op de aero, in plaats van de motor of mechanische veranderingen, betekent ook dat we dure endurancetesten voorkomen.”



Het grootste gedeelte van het bodywerk is nieuw, waarmee ook wordt voldaan aan de laatste veiligheidsstandaarden van de FIA, waaronder de verplichtte ontsnappingsmogelijkheid via het dak en impact foam in de deur van de coureur en een nieuwe stoel. Een testauto van het Britse merk ondergaat op dit moment de Balance of Performance test in Ladoux, Frankrijk met andere GTE- en GT3-bolides.



Ook de Vantage GT3 en GT4 hebben een update gekregen, waaronder een nieuwe cylinderkoppen en nokkenas voor de GT3 auto’s met een 6 liter V12-motor. “We hebben ook de mogelijkhed benut om de gemeenschappelijkheid van onderdelen over de hele range te verhogen, onderdelen die zich bewezen hebben in het WEC en Le Mans op de GTE-bolides, gebruiken we nu in de GT3", zegt de technisch directeur. "En hetzelfde doen we met componenten uit de GT3 voor de GT4. Hier worden niet alleen onze klantenauto’s verbeterd, maar het moet ons ook kosten doen besparen.”



De aanpassingen voor de Vantage GT4 omvatten ondermeer een straatdak en een geupdate versie van de semi-automatische versnellingsbak met 7 versnellingen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS