Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford pakt wederom 1-2 in Shanghai; Ferrari breidt leiding uit + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 november 2016 13:31

Ford heeft haar tweede één-tweetje rij gepakt tijdens de 6 uur van Shanghai in de GTE-Pro van de FIA World Endurance Championship. In China reden Harry Tincknell en Andy Priaulx met overmacht naar de overwinning en hadden maar liefst 50,652 seconden voorsprong op teamgenoten Oliver Pla en Setafn Mucke.

De andere twee Ford-coureurs vochten een verbeten gevecht uit met de AF Corse Ferrari met Gianmaria Bruni en James Calado. Uiteindelijk moest het Italiaanse team genoegen nemen met de derde positie. De vierde positie was voor de kampioenschapsleiders Marco Sorensen en Nicki Thiim. De tweede Britse bolide had een lastige wedstrijd nadat Richie Stanaway werd geraakt door de spinnende LMP2-bolide van Manor.

De tweede Ferrari met Sam Bird en Davide Rigon reden naar een mooie vijfde positie, waardoor het Italiaanse merk haar leiding in het fabrikantenkampioenschap verder kon uitbreiden op Aston Martin.

In de GTE-Am was Aston Martin gelukkiger, want daar pakten Pedro Lamy, Mathias Lauda en Paul Dalla Lana de vierde overwinning op rij met een overtuigende voorsprong. De KCMG Porsche volgde op 51 seconden achterstand, nadat zij een aanvaring in de laatste ronde met Wolf Henzler en de AF Corse Ferrari met Rui Agas hadden. Rui Agas eindigde met Emmanuel Collard en Francois Perrodo eindigde als derde.

Uitslag 6 uur van Shanghai



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS