Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA World Endurance Championship mogelijk in 2018 naar een winterkampioenschap

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 augustus 2017 08:45 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship heeft mogelijk een beperkte kalender in 2018. Er lijken drie ronden te gaan vervallen, met een mogelijke start van het seizoen na Le Mans, waarmee het kampioenschap wordt getransformeerd naar een winterkampioenschap. Tegelijkertijd komen er meer en meer onzekerheden over het voortbestaan van de 6 uur van Silverstone.

24Hours of Le Mans


Volgens de Amerikaanse website Sportscar365 ontvangen zijn meer en meer signalen dat de wedstrijd niet meer terugkeert op de kalender. De race is een van de drie die mogelijk van de kalender verdwijnen, waardoor er zes races overblijven. Ook de races op het Circuit of the Americas en Mexico Stad lijken onduidelijk te zijn met de contracten die na dit jaar aflopen.

Over de overstap naar een winterkampioenschap, waarbij Le Mans als hoogtepunt het einde van het seizoen is, wordt al jaren gesproken. Volgens Franse media begint het seizoen 2018 mogelijk pas na de 24 uur van Le Mans. Eerder dit jaar meldde WEC-directeur Gerard Neveu al dat aanpassingen aan de kalender en het raceformat worden overwogen. Dit lijkt nu te versnellen met het vertrek van Porsche uit de LMP1-klasse.

Volgend jaar is Toyota het enige overgebleven fabrieksteam in de LMP1. Het Japanse merk doet mogelijk slechts aan een beperkt aantal races mee. Dat betekent dat sommige races zonder het team uit Keulen wordt verreden. De verwachting is dat er zes races op drie continenten gereden gaan worden, zodat het WEC haar status van wereldkampioenschap behoudt. Deze behoudt zij door de nieuwe GTE-fabrikanten en rijderstitel. Tijdens de persconferentie in Mexico wordt er meer duidelijkheid verwacht van zowel Neveu als ACO-president Pierre Fillion.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS