Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA-president is blij dat de LMP2-bolides op het podium zijn gekomen in Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2017 12:10 • Print artikel

Het afgelopen weekend pakte Jackie Chan DC Racing, na de diskwalificatie van Rebellion Racing, de tweede en derde plek algemeen tijdens de 24 Uren van Le Mans. Daarmee was de Porsche met startnummer 2 de enige LMP1-bolide op het podium. Ho-Pin Tung leidde zelfs de wedstrijd in zijn Oreca van het Chinese team. FIA-president Jean Todt is blij met de uitslag van de nu al legendarische race op het Circuit de la Sarthe.

jean todt

“Ik denk dat het fantastisch is voor het racen. Het demonstreert opnieuw dat racen onvoorspelbaar is en dat is goed” zo vertelde de Fransman tijdens een FIA Sport Conferentie in Geneve. “Dat is een de specifieke dingen van een race over 24 uur, wat goed is. Weet je, heel vaak klagen mensen over dominantie, we kennen het resultaat. Hier had niemand dit soort resultaat verwacht.”

“Ik denk dat het fantastisch is voor het racen. Sommige teams, sommige coureurs, je hebt nooit van ze gehoord. Ik ben blij voor mijn vriend Jackie Chan, tweede en derde! Het was een aangrijpend herstel van Porsche, dus een fantastische race.” Het gerucht gaat dat met drie overwinningen op rij in Le Mans, Porsche mogelijk het endurance racen de rug toekeert. Todt maakt zich echter geen zorgen, hij gelooft juist in het succes van het FIA WEC.

“Waarom moeten we ons altijd zorgen maken? We moeten enthousiast zijn” vertelde de FIA-president toen hem gevraagd werd of hij bang is voor een vertrek van het Duitse merk. “Iets wat frustrerend is, is deze negativiteit. Maken we ons zorgen? Nee, waarom moeten we ons zorgen maken? Het is fantastisch we hadden een paar jaar terug geen endurance kampioenschap. Nu hebben we een World Endurance Championship. Natuurlijk maak ik me zorgen, ik maak mij elke dag zorgen. Het is mijn natuur, dat we niet genoeg doen. Natuurlijk, we hopen dat veel deelnemers zich bij alle kampioenschappen voegen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS