Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari-coureur beschuldigt concurrent Ford: "Een grote schande dat het spel zo gespeeld wordt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2017 10:04 • Print artikel

Ferrari-coureur Sam Brid vindt de rondetijden van Ford tijdens de testdag voor de 24 Uur van Le Mans verdacht. Het Amerikaanse team was tijdens de testsessie maar liefst drie seconden langzamer dan haar rivalen op het Circuit de la Sarthe. Volgens de voormalig testcoureur van Mercedes speelde het Ford Chip Ganassi spelletjes met betrekking tot de Balance of Performance.

Ford GT 24 Hours of Le Mans


Tijdens de testdag zette Richard Westbroek in de Ford GT een tijd neer van 3.57,526, wat een 2,8 seconden langzamer was dan Oliver Gavin in de Corvette. De Amerikaanse bolide was zelf zes seconden langzamer dan de beste rondetijd in de race van vorig jaar. Ford voerde dan geen kwalificatiesimulatie uit, Bird vindt het verdacht dat alle Fords binnen zes tienden van een seconde zaten.

“Ik vind het verbazingwekkend dat ze zeggen dat ze worstelen, wanneer al hun coureurs zo dicht bij elkaar zaten, alle negen van ze”, aldus Bird tegen het Engelse Autosport. “Als dat hun echte snelheid is, als ze dat eerlijk doen. Maar ik denk niet dat ik dat eerder bij Le Mans gehoord heb. Laten we het zo zeggen: het is ongebruikelijk.” Het grootste verschil tussen de rijders was de Ford GT met Dirk Muller en Joey Hand. Zij zaten 0,6 seconden van elkaar. Het trio wat het dichtste bij elkaar zaten waren Oliver Pla, Stefan Mucke en Billy Johnson. Zij reden alle drie binnen 0,142 seconden.

“Ik denk dat het een grote schande is dat het spel zo gespeeld wordt”, vertelt de Ferrari-coureur. “Ik geef er de voorkeur aan dat het racen op de baan plaatsvindt, je zo snel als mogelijk gaat. Als je niet snel genoeg bent, ga je testen en ontwikkel je en je maakt het sneller. Ik begrijp dat we een BoP hebben, ik begrijp de reden en de implicaties ervan, om het beter te maken voor de kijker. Omdat je niet wilt dat een auto drie seconden sneller per ronde is. Maar het kan frustrerend zijn om dit spel te spelen en het goed te spelen. Het is op sommige momenten als een schaakspel en je wordt soms chagrijnig van.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS