Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Fernando Alonso goed voorbereid op Le Mans: "Ik heb er alles van gekeken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2018 18:07

Fernando Alonso staat aan de vooravond van zijn debuut tijdens de 24 uur van Le Mans. De Formule 1-coureur debuteert met Toyota en de rookie heeft zich gedegen voorbereid op de zijn eerste race op het Circuit de la Sarthe. De coureur vertelt dat hij alle on-board beelden uit 2017 heeft gekeken van de Toyota TS050 Hybrid. Daarin reden vorig jaar zijn teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima met reservecoureur Anthony Davidson.



“Ik heb er alles van gekeken en wat races uit het verleden, video’s en de ronde van Kamui in de kwalificatie op internet”, zegt Alonso voorafgaand aan de testdag tegen het Engelse Autosport. De coureur vertelde eerder al dat hij voor de 6 uur van Spa ook de volledige race van 2017 had gekeken. De 36-jarige denkt dan ook dat hij er alles aan gedaan heeft om goed voorbereid te zijn. De coureur kijkt er nu vooral naar uit om zijn eerste ronden op Le Mans te ervaren met de LMP1 van Toyota, nadat hij meerdere sessies in de simulator van het team in Keulen reed.

“Het mag duidelijk zijn dat de echte baan en echte condities altijd anders zijn, omdat je niet het omhoog en omlaag gaat in de simulator”, vertelt de Spanjaard. “De aanpassing aan het snelheidsverschil tussen de auto’s en het verkeer is iets dat je moet ontwikkelen in een echte auto met een goed aantal ronden. Morgen is dat de intentie. Het gaat interessant worden in de auto.”

De verwachting is niet dat Alonso veel meer ronden gaat krijgen dan zijn teamgenoten. “Ik zag het programma en voor dit moment is het behoorlijk gelijk”, zegt de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. “Ik krijg wat langere runs dan de anderen. Ik denk dat we uiteindelijk met mat meer ronden aan boord, het misschien 10 procent meer is, maar niet veel meer.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS