Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Fel gevecht in Silverstone bezorgt Grasser Racing Team de overwinning op Silverstone + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2017 07:34 • Print artikel

Grasser Racing Team heeft de tweede wedstrijd van de Blancpain GT Series Endurance Cup op Silverstone gewonnen. Op de finish hield Christian Engelhart de Mercedes van Maxi Buhk met slechts 0,344 seconden van zich af.

Engelhart moest in de slotfase zichzelf verdedigen tegen zijn landgenoot Buhk, die vol de aanval inzette. Toch was de Duitser in de Mercedes niet in staat om zijn landgenoot voorbij te steken. In de openingsfase deed zijn teamgenoot Mirko Bortolotti in de Grasser Lamborghini goede zeken door direct bij de eerste bocht Felix Serralles in de Mercedes voorbij te steken. Daarna hield de Italiaan de leiding vast en gaf vervolgens de auto over aan Andrea Caldarelli.

Voor Serralles was het een ongelukkig race. De polezitter had bij de start een aanraking met Bortolotti, waardoor er een tweede formatieronde gereden werd. Doordat de coureur werd gestraft voor een valse start, viel hij terug in het veld.

Toch moest het Oostenrijkse team de leiding in de wedstrijd afstaan aan de AKKA ASP Mercedes. Na een snelle pitstop, waarin Engelhart plaatsnam in de Lamborghini, zorgde er voor dat men de leiding weer in handen kreeg en deze niet meer afgaf, ondanks dat de Duitser in de slotfase onder druk kwam te staan van de HTP Motorsport Mercedes. Dat Buhk druk zette op zijn landgenoot bleek wel uit het feit dat hij de snelste coureur op de baan was. Het was echter niet voldoende om de Lamborghini voorbij te gaan.

Uitslag 3 uur van Silverstone

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS