Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ex-F1-coureur Giancarlo Fisichella voor de achtste keer naar de 24Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2017 17:07 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Giancarlo Fisichella keert in 2017 terug naar de 24 uur van Le Mans. De Italiaan gaat voor de achtste keer naar het Circuit de la Sarthe, waar hij al twee keer eerder een klasse-overwinning binnenhaalde. De 44-jarige Fisichella is samen met Toni Vilander bevestigt als coureur voor Risi Competizione.

GianCarlo Fisichella


Met de Ferrari 488 GTE komt hij naast Le Mans ook in actie in het IMSA SportsCar Championship. Een derde coureur moet door het Amerikaanse team nog aangekondigd worden. Het team keerde in 2016 terug naar de Franse endurancerace en maakte het Ford lastig in de GTE-Pro voor de overwinning. Uiteindelijk reed Risi naar een verdienstelijke tweede positie.

“Het is altijd een eer om uitgenodigd te worden voor Le Mans en dit jaar is geen uitzondering”, reageerde teambaas Giuseppe Risi. “Ons team heeft getoond dat we met een goed geprepareerde auto kunnen vechten tegen de fabrieken en we tonen vasthoudendheid om te slagen in enduranceraces. De Ferrari 488, die vorig jaar nieuw was, heeft bewezen een excellente auto te zijn en we hopen om haar mogelijkheden opnieuw te tonen deze juni.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS