Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: Vijf Nederlanders in actie tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 maart 2018 13:01

Tijdens de eerste race van het FIA World Endurance Championship, de 6 uur van Spa-Francorchamps, komen er maar liefst 37 auto’s aan de start. Naast de 36 inschrijvingen voor het volledige seizoen komt ook G-Drive Racing Oreca 07 Gibson in actie tijdens het evenement wat van 3 tot en met 5 mei wordt gehouden.

2018 WEC


In de LMP1-klasse komen maar liefst tien auto’s aan de start. In deze klasse ontbreekt Renger van der Zande in de BR Engineering van DragonSpeed, omdat hij verplichtingen in Amerika heeft. De coureur wordt vervangen door Pietro Fittipaldi. Daarnaast zijn er nog diverse coureurs die nog aangekondigd worden bij onder andere ByKolles, CEFC TRSM Racing (Manor) en SMP Racing. In de hoogste prototype klasse komen diverse voormalig F1-coureurs in actie, waaronder Bruno Senna, Vitaly Petrov, Kamui Kobayashi, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima. De laatste twee coureurs krijgen de meest voor de verbeelding sprekende naam aan hun zijde. Zij rijden in de Toyota TS050 Hybrid met Fernando Alonso.

In de LMP2-klasse gaat de Nederlandse aandacht natuurlijk uit naar Racing Team Nederland. Frits van Eerd en Giedo van der Garde rijden de eerste van twee wedstrijden met Jan Lammers. Na de race in Spa volgt nog de 24 uur van Le Mans voor de Zandvoorter, waarna hij het stokje overgeeft aan Nyck de Vries. De coureurs rijden tegen zeven andere teams in deze klasse, waaronder Ho-Pin Tung. De Nederlandse Chinees rijdt dit jaar, samen met Gabriel Aubry, wederom voor Jackie Chan DC Racing. De derde coureur moet nog aangekondigd worden. Een opvallende naam in deze klasse is voormalig Williams-coureur Pastor Maldonado. De Venezolaan debuteert voor DragonSpeed.

In de GTE-Pro debuteert BMW in het kampioenschap. De operatie wordt geleid door de Nederlander Ernest Knoors. Maar dat is niet de enige Nederlandse inbreng in het team. Nicky Catsburg rijdt in een van de twee Duitse bolides. Het merk uit Bayern neemt het op tegen de gevestigde orde van AF Corse met Ferrari, Ford, Porsche en Aston Martin. Aston Martin debuteert op het circuit van Spa-Francorchamps met de nieuwe Aston Martin Vantage AMR. Opvallend is dat Aston Martin BMW en Ford er voor gekozen te hebben om met de volledige Le Mans-line-up te gaan rijden. Hieronder is ook de debuterende Maxime Martin. Een opvallende naam in deze klasse is IndyCar-coureur Tony Kanaan. De Braziliaan debuteert voor Ford.

In de GTE-Am moet nog één stoeltje bevestigt te worden, deze is bij het team van Dempsey-Proton Racing. Ook in deze klasse zien we een aantal Formule 1-coureurs. Zo is Giancarlo Fisichella met de Ferrari van Spirit of Race teruggekeerd in het kampioenschap. Andere voormalig coureurs uit de hoogste klasse van de autosport zijn Olivier Beretta en Pedro Lamy.

Entry-List 6 uur van Spa-Francorchamps


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS