Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: Handjevol Nederlanders gaan testen tijdens The Prologue op Paul Ricard

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2018 17:30 • Print artikel

De organisatie van het FIA World Endurance Championship heeft de inschrijvingslijst voor The Prologue onthuld. Dit zijn de officiële testdagen voorafgaande aan het begin van het seizoen. Op het Zuid-Franse circuit komen maar liefst 35 van de 36 teams in actie, waaronder het debuterende Racing Team Nederland.

Paul Ricard The Prologue

Na een uitstap in 2017 naar het circuit van Monza, keert het kampioenschap dit jaar voor het superseizoen 2018/2019 terug naar Paul Ricard, waar de teams op 6 en 7 april rijden. Dit keer wordt voor het eerst een 30 uur durende endurancetest gehouden. Het enige team wat slechts met één auto in actie komt is Rebellion Racing. De reden hiervoor is dat er slechts één door Oreca gebouwde LMP1-auto gereed is voor de test.

Naast Rebellion Racing komen alle andere LMP1-teams in actie, waaronder ook DragonSpeed. Het team debuteert met Renger van der Zande in de LMP1 van het kampioenschap. Waarmee er dus een Nederlander rijdt in de hoogste prototype klasse. Fernando Alonso gaat de test missen met Toyota, omdat hij verplichtingen voor McLaren heeft en de Grand Prix van Bahrein rijdt. Het Japanse merk mist sowieso de helft van de line-up, omdat Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi het weekend met zustermerk Lexus in het Japanse GT rijden.

Zoals al gezegd debuteert Racing Team Nederland dit jaar in de LMP2-klasse van het FIA WEC en komt het team met een volledige Nederlandse line-up in actie tijdens de test. Teameigenaar Frits van Eerd heeft dit jaar weer Jan Lammers aan zijn zijde. Daar is nu Giedo van der Garde bijgekomen en stapt dus in de Dallara LMP2. In deze klasse is overigens ook Ho-Pin Tung van de partij. De Nederlandse Chinees rijdt wederom voor Jacky Chan DC Racing.

In de GTE-Pro zien we nog een Nederlander in actie komen. Nick Catsburg rijdt met het debuterende BMW in de GTE-Pro. Naast de Nederlander komen er in Zuid-Frankrijk nog diverse andere bekende namen in actie. De enige Belg tijdens de test is Maxime Martin. Martin heeft dit jaar de overstap gemaakt van de DTM naar het FIA WEC, waarmee de coureur de stap van BMW naar Aston Martin heeft gemaakt.

Naast de Nederlanders zijn er natuurlijk ook nog diverse andere bekende namen. Zo rijden in Zuid-Frankrijk de voormalig F1-coureurs Bruno Senna, Alexander Würz, Sébastien Buemi in de LMP1. In de GTE-Am zien we Giancarlo Fisichella terug keren in het kampioenschap na zijn uitstap naar Amerika. De coureur neemt het daaronder andere op tegen oud F1-coureurs Olivier Beretta en Pedro Lamy. Op de inschrijvingslijst staat in de LMP2 voor DragonSpeed nog Esteban Gutiérrez. Op het laatste moment is het contract tussen de Mexicaan en het team niet rondgekomen, waardoor hij niet in actie gaat komen tijdens de test.

The Prologue, FIA World Endurance Championship

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS