Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Dries Vanthoor heeft ondanks de rol van underdog, vertrouwen in zijn eerste 24Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2017 15:12 • Print artikel

Dries Vanthoor debuteert tijdens de 24 uur van Le Mans. De 19-jarige Belg rijdt voor JMW Motorsport in de Ferrari en een van zijn teamgenoten is voormalig F1-coureur Will Stevens. De andere coureur is Rob Smith. De debuterende Belg reed tot nu toe slechts het minimum aantal van 10 ronden tijdens de testdag, welke gelijk viel met de Blancpain GT Series Sprint Cup in Zolder. Toch voelt Vanthoor zich al vertrouwd in zijn nieuwe omgeving. Deze dagen kan Dries Vanthoor weer meters maken en vanavond kan hij opnieuw aan de bak gaan in de kwalificatie.

Laurens en Dries Vanthoor

“Natuurlijk zijn we hier één van de underdogs”, vertelt de jonge coureur. “Zowel ik als Will zijn nieuw met het rijden van een GTE-auto, maar ik denk dat we goed werk leveren in de Blancpain. Hij is echt een goede coureur en hopelijk kan ik mijn ding ook doen. Rob heeft echt indruk op me gemaakt met hoe hij er bovenop zit. Hij is heel precies en schrijft alles op, wat gaaf is om te zien.”

“We hebben een goed team om het mee te doen, we hebben een goede line-up en de Ferrari is een goed gebalanceerde auto. Het geeft je vertrouwen, wat betekent dat de limieten makkelijk zijn te vinden. We moeten uit de problemen blijven en ik denk dat ik een beetje optimistisch ben. We kunnen een mooi podium halen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS