Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DragonSpeed maakt de stap naar de LMP1: "Privateers die echt competitief kunnen zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2017 13:28 • Print artikel

DragonSpeed maakt in het superseizoen 2018/2019 van het FIA World Endurance Championship de overstap naar de LMP1-klasse. Het team dat dit jaar de LMP2-titel won in de European Le Mans Series (ELMS) met G-Drive Racing heeft daarbij Henrik Hedman en Ben Hanley bevestigt als haar coureurs. Het team gaat één auto in zetten, waarbij op dit moment nog gekeken wordt naar de opties voor het chassis en motor. Het Franse team heeft overigens nauwe banden met Oreca, dat werkt aan een bolide voor het LMP1-kampioenschap van aankomend seizoen.

DragonSpeed naar LMP1

“Het hele teams is enthousiast en klaar voor de uitdaging”, vertelde teameigenaar Elton Julian. “Na het winnen van de sportscartitels in de GT3 en LMP2, is de natuurlijke progressie voor onze hoog getalenteerde en gemotiveerde team de stap omhoog naar de LMP1. We hebben uitgebreid de potentiële partners bestudeerd die ons kunnen helpen om een programma samen te stellen, wat ons de progressie en succes kan leveren die we voor DragonSpeed willen hebben. Iedereen staat op één lijn wat betreft het pakket en de aanpak die we nodig hebben en we kunnen niet wachten om te starten.”

DragonSpeed is het tweede privateerteam na de aankondiging van SMP Racing, die met met twee door Dallara gebouwde auto’s wil gaan rijden. Daarnaast is de verwachting dat ook ByKolles Racing volgend jaar terugkeert met haar CLM P1/01 Nismo.

“Ik kijk terug naar 2005, toen ik voor het eerst in Le Mans reed”, reageert Julian. “Je had een fabrieksteam met Audi plus een fantastische ondersteunde groep van privateers, die met zes verschillende chassis en vier verschillende motoren reden. In feite ging de pole naar 1 van de privateers. Als Toyota doorgaat en we hopen allemaal dat ze dat doen, denk ik dat we over een paar jaar de variëteit terug kunnen brengen en de traditie van privateers die echt competitief kunnen zijn in de topklasse.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS