Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DKR Engineering verzegelt kampioenschap Michelin Le Mans Cup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 september 2017 21:04 • Print artikel

Alex Toril en Jean Glorieux veroverden op Circuit de Spa-Francorchamps de Michelin Le Mans Cup titel. Het duo won de race op het Waalse circuit vanaf pole position. Het DKR Engineering team verzegelde hiermee de titel.

DKR Engineering
Bij de start van de race nam Jean Glorieux direct een grote voorsprong in de Nissan aangedreven Norma M30. Anthony Wells, gestart op de tweede plaats, zakte snel door het veld. Alain Costa nam de tweede plaats over, maar hij kon er niet lang van genieten. Alex Kapadia in de M-Sport Ligier JS P3 reed snel naar Costa toe. Met een gewaagde inhaalactie, met twee wielen in het gras, ging de Brit voorbij zijn concurrent. Met Kapadia in de achtervolging liep de voorsprong van Glorieux terug tot vier seconden.

Na de pitstops nam Alex Toril het stuur over van Glorieux. De Spaanse pro coureur liet de voorsprong weer verder oplopen. Colin Noble haalde de coureur op de tweede plaats bij. Ross Warburton kon geen weerstand bieden tegen de ervaren Schot. Tegen het einde van de race ging ook Andy Meyrick voorbij aan Warburton. Hiermee kwam de equipe van Eric de Doncker op de derde plaats.

Met de overwinning verzegelde DKR Engineering het kampioenschap met nog n race te gaan. Op 22 oktober rijdt het kampioenschap haar laatste race van het seizoen op Portimao.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS