Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De kogel is door de kerk: Toyota gaat met drie auto's naar Le Mans, JM López in LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2017 07:56

Het aankomende seizoen komt Toyota tijdens een beperkt aantal races, waaronder de 24H of Le Mans met drie auto’s in actie in het FIA World Endurance Championship. Daarmee wil het team haar kansen op de overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans vergroten. Naast Le Mans wordt ook rijden de 6 uur van Spa-Francorchamps een extra auto ingezet.

Toyota Gazoo Racing

Nieuw in het team is José Maria López. De snelle coureur komt over uit het WTCC en neemt plaats naast Mike Conway en Kamui Kobayashi. Voormalig wereldkampioenen Sébastien Buemi en Anthony Davidson krijgen wederom Kazuki Nakajima aan hun zijde. Stephanie Sarrazin, die vanaf de prille start bij het LMP1-programma betrokken was, blijft bij het Japanse team betrokken. De Fransman neemt plaats in de derde auto. Een beslissing over zijn twee mede-coureurs moet nog genomen worden.

“Het is fantastisch om deel uit te maken van Toyota Gazoo Racing”, reageerde José Maria López. “Deze droom komt voor me uit en ik kan niet wachten om naar de eerste race te gaan. Mike en Kamui zijn beide fantastische teamgenoten. Ik ga zeker veel van ze leren. Het rijden van een LMP1-auto is erg anders in vergelijking met WTCC-auto’s, maar ik geniet van de uitdaging. Het vermogen en de grip van de TS050 Hybrid is ongelooflijk en Toyota’s hybride technologie is indrukwekkend. Ik kijk uit naar mijn eerste ervaring in het WEC en vooral Le Mans, wat een speciale race is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS