Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De Ford GT is twee jaar langer te bewonderen in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juli 2016 17:29

Ford heeft zijn aanwezigheid in het FIA World Endurance Championship en de IMSA SportsCar Series GT verlengd tot en met 2019. Dat betekent dat het Amerikaanse merk met zijn Ford GT twee jaar langer in de kampioenschappen aanwezig is dan men vooraf bekendgemaakt had.

Ford GT

In eerste instantie had het automerk zijn aanwezigheid voor 2016 en 2017 aangekondigd. Ford vice-president Raj Nair: “Het doel voor ons Ford GT-programma was om Le Mans te winnen. We zijn trots dat we in staat waren om dat te doen in ons eerste jaar. Om ons te weiden tot een volledige vier jaar durende aanval in de IMSA- en WEC-kampioenschappen toont hoe serieus we bezig zijn om overal in de wereld te racen met de Ford GT. We willen zeker zijn dat iedereen weet dat we toegewijd zijn aan het wereldwijde racen met het WEC en IMSA.”

Ford neemt zowel in het WEC als IMSA deel met twee verschillende teams die onder de naam van Chip Ganassi rijden. Met alle vier de auto’s kwam het merk naar Le Mans. Joey Hand, Dirk Muller en Sebastian Bourdais wonen de 24 uur van Le Mans, vijftig jaar na de vier opeenvolgende overwinningen van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS