Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De een zijn dood, is de ander zijn brood: "Het voelde als een droom om eerlijk te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juni 2017 07:49 • Print artikel

Michele Rugolo had het gevoel dat een droom uitkwam, toen hij gebeld werd om Lucas di Grassi te vervangen in de 24 Uur van Le Mans. De Italiaan vervangt Di Grassi en neemt plaats naast James Calado en Alessandro Pier Guidi plaats in het Italiaanse raspaard van AF Corse.

Ferrari 24H of Le Mans

“Het is pech voor Lucas, omdat het zijn eerste keer in de Ferrari is, dus het spijt me echt voor hem, dat meen ik echt”, vertelde Rugolo aan Motorsport.com. “Ik was hier om in de Road to Le Mans te racen en was daar blij mee, maar toen Amato [de teambaas van AF Corse] me belde en vroeg om Lucas te vervangen was er slechts een antwoord voor mij. Het was de makkelijkste beslissing ooit en het voelde als een droom om eerlijk te zijn.”

“Met deze specificatie is het de eerste keer voor mij dat ik er mee race. Ik heb veel kilometers gemaakt in de GT3, maar dit is niet zo anders en het is vooral de banden kennen en dit begrijpen”, aldus de 34-jarige coureur. “Er is geen druk vanuit het team en ik denk dat ik een redelijke rondetijd kan doen en de auto heeft een mooie balans, maar ik leer nog steeds. Maar het is een lange race en om in een fabriek Ferrari te zitten in Le Mans voelt als een ongelofelijk moment.” Het is voor Rugolo de vijfde keer dat hij in Le Mans start. Zijn laatste race was in 2015 toen hij voor AF Corse in de GTE-Am reed. Daarvoor kwam hij voor Krohn Racing in actie in 2013 en 2014. De coureur maakte zijn debuut in 2003 met het team The Durango.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS