Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De coureurs van Ferrari gingen beter om met de banden dan de concurrentie en winnen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2017 06:49 • Print artikel

Ferrari heeft met AF Corse de overwinning bij de GTE-Pro tijdens de 6 uur van de Nürburgring binnengehaald. Alessandro Pier Guidi en James Calado hadden tijdens de vierde race van het FIA World Endurance Championship op de finish maar liefst 50 seconden voorsprong op de twee Porsches. Voor de Italiaan was het zijn eerste overwinning in het FIA WEC.De coureurs van Ferrari gingen beter om met de banden dan de concurrentie, wat ze uiteindelijk de overwinning opleverden. Calado startte de race als zevende in de GTE-Pro, maar klom langzaam op in het veld. Pier Guidi zette het nette rijden van de Brit voort, waarna Calado halverwege de race de leiding kon overnemen van de polezitter Michael Christensen. Later in de race verloor Christensen en teamgenoot Kevin Estre nog een positie, toen ze door hun teamgenoten voorbij werden gestoken. Daardoor mochten Richard Lietz en Frederic Makowiecki als tweede naar het podium.

In het eerste uur was het grootste gevecht in de wedstrijd, toen Aston Martin Racing met Marco Sorensen aan het stuur in gevecht was met Makowiecki. Het voordeel werd uiteindelijk in het voordeel van de Porsche-coureur beslecht. Uiteindelijk kwam Aston Martin niet verder dan de vierde en zevende positie. De Ford GTs lijken nog steeds in problemen te verkeren, nadat zij 20 kg extra ballast kregen na de overwinning tijdens de openingsrace in Silverstone.

De tweede Ferrari had een minder gelukkige race. Dit weekend reed Davide Rigon met Tony Vilander, omdat Sam Bird tijdens de Formule E-race in New York in actie kwam. De Italiaanse bolide van het tweetal moest twee keer naar de pits voor een versnellingsbak probleem en verloor vijf ronden. De Ferrari 488 GTE moest zelfs drie GTE-Am deelnemers voor zich dulden.In de GTE-Am ging Dempsey-Proton Racing met de overwinning naar huis. In deze klasse waren een aantal controversiële inhaalacties. Achter de Duitse bolide met Matteo Cairoli aan het stuur, kwam voormalig DTM-coureur Miguel Molina in de Spirit of Race Ferrari als tweede over de finish. Voor Cairoli was het samen met Marvin Dienst de eerste WEC-overwinning en de eerste voor teambaas Christian Ried sinds 2012. Ried verloor bij de start nog twee posities, nadat hij in contact kwam met Franceso Castellacci. Castellacci kreeg de zwart-witte vlag, omdat hij eerder al in contact kwam met Keita Sawa in de Clearwater Racing bolide. De van pole position vertrokken Aston Martin kwam niet verder dan de derde positie.

Uitslag 6 uur van de NurburgringMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS