Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Daar komen de Russen! Boris Rotenberg trekt topper aan van concurrent: "Van onschatbare waarde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2018 19:32 • Print artikel

Stephane Sarrazin rijdt dit seizoen voor SMP Racing in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. De coureur die voorheen voor Peugeot en Toyota in deze klasse uitkwam voegt zich daarmee bij Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov. Het Russische team gaat met twee BR Engineering BR1 AER's rijden, maar heeft de line-up voor beide auto's nog niet bekend gemaakt. "Ik ben blij om Stephane te verwelkomen bij het team van SMP Racing", zei de oprichter van het team Boris Rotenberg.

null

"Hij is echt een universeel, vechtende coureur die onder de Russische vlag deelneemt aan zijn 17e en 18e editie van Le Mans", aldus Rotenberg, die zijn team tot twee maal toe ziet deelnemen aan de 24U van Le Mans in het super-seizoen. "Ik ben er zeker van dat zijn onschatbare waarde die hij bij Toyota heeft opgedaan ons gaat helpen bij ons debuut in de LMP1-categorie met de BR Engineering Russische prototype."

Voor Sarrazin betekent zijn debuut een terugkeer in de LMP1-klasse. "Dit is een nieuwe uitdaging en een excellente ervaring voor mij na zes seizoenen van werken met Toyota", vertelde de Fransman. "Met SMP Racing, welke ik al lang ken, is dit een sterk en ervaren team. En ik heb het vertrouwen dat we onze gezette doelen gaan bereiken met de nieuwe BR1-auto van de LMP1-klasse. Om dit te doen, zal ik al mijn kracht, mijn hele positieve houding en gecumuleerde ervaring moeten inzetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS