Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Christina Nielsen gaat op 26-jarige leeftijd haar derde 24 uur van Le Mans rijden: "Een grote eer"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2018 09:51 • Print artikel

Christina Nielsen bereid zich voor op haar derde 24 uur van Le Mans. De Deense jongedame verschijnt met het IMSA GT Daytona-kampioen Ebimotors aan de start. De door Porsche geselecteerde coureur gaat samen met Fabio Babini en een nog bekend te maken coureur rijden met een Porsche 911 RSR in de GTE-Am. Daarmee maakt Nielsen haar debuut voor Porsche op het Circuit de la Sarthe, nadat ze eerder met Ferrari in actie kwam.

null

"Ik ben enorm blij om terug naar Le Mans te gaan," zegt de Deense. "Het is één van die races waar een coureur van droomt om eens in je leven aan deel te nemen. Om dan te zeggen op de leeftijd van 26 jaar, als ik aan mijn derde Le Mans ga beginnen, is beslist een unicum." Het Italiaanse team heeft de invitatie voor de endurance klassieker gekregen vanwege het winnen van de Michelin Le Mans Cup in 2017.

"De kans om deel van dit ongelofelijk evenement te zijn is een grote eer," zegt teammanager van Ebimotors, Enrico Borghi. "Christine is weliswaar nog jong, maar ze heeft al heel veel ervaring. De toegevoegde waarde van dit partnerschap wordt aangetoond met het feit dat Christina ook één van de Porsche Selected Drivers is voor 2018." Nielsen voegt daar zelf nog aan toe: "Ebimotors is het team waar mijn vorige co-driver Alessandro Balzan voor reed en hij sprak lovende woorden over ze. Ik verheug mij erop om met hen te werken. Iedereen in het team is super aardig en heeft me met open armen verwelkomd. Dus ik kijk er naar uit om ze allemaal beter te leren kennen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS