Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Buemi wil er nog niet aan, maar Toyota heeft alle troeven in handen: "Het gevoel is dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2017 04:07 • Print artikel

LE MANS - Volgens Sebastien Buemi is het nog te vroeg om vast te stellen of Toyota het voordeel over Porsche heeft tijdens de 24 uur van Le Mans, nu het Japanse merk na de sterke testdag in Le Mans als de grootste kanshebber wordt gezien. Bovendien was Toyota ook de voorlopig snelste. Kamui Kobayashi was met de snelste tijd in de Toyota TS050 Hybrid ruim drie seconden sneller dan de beste Porsche. De Zwitser wil liever wachten tot na de kwalificatie om een laatste oordeel te geven.

2017 24U Le Mans


“Het is altijd lastig om te zeggen of we echt vooraan staan of niet”, aldus de voormalig F1-coureur tegen Sportscar365. “Als je kijkt naar de race-setup en kwalificatie setup of wat je dan ook een kwalificatie-setup noemt, lijkt het erop dat we voor liggen. Het is duidelijk dat we niet honderd procent zeker zijn, dus moeten we wachten tot ze echt hun kaarten tonen. Maar ik heb het vertrouwen in het feit dat we in staat moeten zijn om vooraan mee te vechten, dat is duidelijk.” Porsche-concurrent Neel Jani zei al dat hij de kans om op de voorste startij te starten klein acht. Daar wil Buemi nog niet in meegaan.

“Weet je, in Silverstone waren ze 1,6 seconden langzamer over een ronde en in Spa waren ze even snel als wij waren”, zegt de Zwitser schouderophalend. “Dus je weet niet zeker of ze goed gaan zijn of niet. Het gevoel is dat ze een beetje achter ons zitten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS