Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Basketbal op circuit, gele vlag en penalty scherprechter voor Ferrari

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 september 2017 09:12 • Print artikel

MEXICO-STAD Aston Martin Racing heeft haar tweede overwinning van het seizoen in het FIA World Endurance Championship gepakt. Nicki Thiim en Marco Sorensen vochten een zware strijd uit met AF Corse-coureurs Sam Bird en Davide Rigon tijdens de 6 uur van Mexico. Het gevecht tussen Aston Martin en Ferrari werd pas in het laatste uur beslecht.

Aston Martin

Sorensen vertrok als tweede achter Bird, maar haalde zijn rivaal aan het einde van het eerste uur in, maar moest de plek later weer teruggeven. Daarna bouwde de Brit een voorsprong op. Een aantal snelle ronden van de Deen richting het einde van zijn stint zorgde er voor dat Aston Martin met een slimme pitstop de Ferrari 488 GTE voorbij kon steken. Het was Thiim die de leiding na de stops overnam van Rigon in de Italiaanse bolide.

Later in de race pakte Aston Martin wederom een handige pitstop onder de gele vlag. De vlag kwam uit doordat er een basketbal op het circuit lag. Rigon lag op dat moment weer aan de leiding. Ferrari probeerde de slimme pitstop van Aston Martin nog te ondermijnen, door de Ferrari op een later moment ook binnen te brengen toen er rotzooi op de baan lag. Maar Thiim ging ook naar binnen om brandstof te halen. De strategie bleek voor Ferrari te werkten. Rigon kreeg echter 10 seconden straf voor te hard rijden in de pits. Daardoor kwam de Ferrari-coureur nog wel als eerste over de finish, maar door het optellen van de straftijd belandde hij achter Thimm met 9,1 seconden. Achter de twee bolides was het Porsche die als 3e na een zwaar gevecht met de Ford GTs naar het podium mocht.

In de GTE-Am ging de overwinning naar Dempsey Proton Racing. Zij pakte de 2e overwinning van het seizoen. Christien Ried, Marvin Dienst en Matteo Cairoli eindigde met een ronde voorsprong op de Aston Martin.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS