Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi verwelkomt Nissan als tegenstander "Het maakt de competitie zwaarder"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2015 12:09

Audi denkt dat het gevecht in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship met de komst van Nissan zwaarder wordt tijdens de 24 uur van Le Mans. Het afgelopen jaar pakte het merk uit Ingolstadt nog de overwinning met de R18 e-tron quattro, maar moest de titel van het FIA WEC overlaten aan Toyota.

Audi R18

Met de komst van Nissan zijn het aantal fabrikanten, na Audi, Toyota en Porsche, uitgebreid naar vier. Volgens Chris Reinke van Audi is dit goed voor de sport: “Audi heeft al drie decennia haar punt gemaakt als pionier van nieuwe technologieen in de autosport. Met dat in het achterhoofd zijn we blij om een concept te verwelkomen dat zo individueel is als dat van Nissan. Het is duidelijk dat het gevecht voor de podiumplekken nog zwaarder wordt dit jaar. Zelfs vorig jaar zagen alle drie de fabrikanten kans op de overwinning en het is duidelijk dat Audi ook voor het gevecht gaat voor onze 14e Le Mans overwinning en graag de WEC-titel terugbrengt naar Ingolstadt en Neckarsulm.”

Wat betreft het aankomende seizoen laat de Duitser weten dat men vroeg begonnen is met het seizoen en dat de coureurs zich de komende weken voorbereiden. “We zitten precies op schema zoals gepland", zei Chris Reinke. "De constructie van de raceauto is afgerond en het testen is aan het begin van het jaar gestart. Het endurance testen is het volgende op de agenda. Onze coureurs bereiden zich intens voor in de simulator en tijdens het testen op het circuit van de nieuwe auto. Onze nieuwe gecontracteerde René Rast heeft als zijn eerste ronden op de baan gemaakt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS