Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi terug aan het front in Silverstone; Porsche en Toyota verslagen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 april 2015 07:15

Start FIA WEC Silverstone

Audi heeft de eerste wedstrijd van 2015 voor het FIA World Endurance Championship gewonnen. Ondanks een straf laat in de wedstrijd van Marcel Fassler, wist hij op het circuit van Silverstone Toyota en Porsche van zich af te houden. Het gevecht tijdens de wedstrijd in Silverstone was er een tussen de drie grootmachten, die tot het vallen van de vlag uitgevochten werd. De top drie lag slechts vijftien seconden uit elkaar aan het einde van de wedstrijd. De Zwitserse Audi-coureur had op de finish slechts 4,6 seconde voorsprong op de Porsche van Neel Jani. Het tweetal zat zo dicht bij elkaar door de straf die de Audi-coureur eerder kreeg.

Audi en Porsche in gevecht

Met de overwinning door Marcel Fassler en zijn teamgenoten Benoït Treluyer en Andre Lotterer is het merk uit Ingolstadt na een moeizaam 2014 terug aan het front. De tweede positie ging dus naar Neel Jani met zijn teamgenoten Marc Lieb en Romain Dumas. Het drietal was in staat om een pitstop minder te maken dan de rest van het veld.

Toyota

Toch ging de overwinning met de staf van Marcel Fassler niet zonder slag of stoot voor Audi. Eerder in de wedstrijd leek Benoït Treluyer nog te stranden met versnellingsbakproblemen. De derde positie was voor de kampioenen Sebastian Buemi en Anthony Davids. Zij kwamen in de Toyota TS040 Hybrid uit met Kazuki Nakajima.

Ook kregen sommige teams de nodige problemen te verduren, wat zelfs voor Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard een opgave betekende.

In de LMP2 was het G-Drive die de eerste twee podiumposities pakten. Sam Bird, de voormalig testcoureur van Mercedes in de Formule 1, mocht samen met Romain Rusinov en Julien Canal de hoogste trede van het podium beklimmen. ESM, welke debuteerde met de oude HPD ARX-03b, konden tevreden terugkijken op haar debuut. Het team van Scott Sharp reed met Ryan Dalziel en David Heinemeier Hanson naar de derde positie.

FIA WEC gridwalk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS