Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Audi is toch bereid om aan privateerteam ondersteuning te bieden voor de LMP1 R18 mits...

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2016 09:01 • Print artikel

Audi heeft haar LMP1-programma dan beëindigd, dat betekent niet dat de Audi R18s niet meer te zien zijn op de circuits. Mogelijk gaat de Audi R18s in handen van een privéteam verder. Dat heeft VAG-motorsportdirecteur Wolfgang Durheimer onthuld. Er is volgens de Duitser ook interesse van partijen om de auto’s in te zetten in het FIA World Endurance Championship. Toch benadrukt de motorsportbaas dat er een goede financiële basis en technische operatie nodig is om de auto’s in te zetten.

Audi LMP1

“We zijn bereid om samen met elk team te opereren, die de expertise en het budget heeft om met de bolides te racen”, vertelde Durheimer aan Autocar. “Er is interesse, maar het is complexer dan de World Rally Championship-situatie. Deze auto’s zitten op een ander technologisch niveau dan elk andere autosportklasse vandaag de dag. Dit zijn geen auto’s die een privateer zomaar kan inzetten.”

Eerder zei Ralf Juttner van Joest Racing al dat het bedrijf interesse heeft om verder te gaan met de Audi R18 die voor volgend jaar is ontwikkeld. Juttner en Audi Sport-directeur Dr. Wolfgang Ullrich zeiden eerder dat Audi geen technische ondersteuning van de aandrijving te kunnen leveren. Daar lijkt nu dus verandering in gekomen te zijn, wanneer de juiste partij in Ingolstadt aanklopt.

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS