Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin slaat goede eerste slag in Bahrein; Ferrari moet aan de bak + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2016 17:49

Aston Martin heeft teruggeslagen in de laatste kwalificatie van het FIA WEC-seizoen op het Bahrain International Circuit. Zowel in de GTE-Pro als –Am staat het Britse merk op pole position voor de laatste wedstrijd van het seizoen van het FIA World Endurance Championship.

Aston Martin

In de GTE-Pro klasse pakte Aston Martin zelfs een 1-2. Darren Turner die dit weekend uitkomt met het bij het team teruggekeerde Jonny Adam zetten een gemiddelde rondetijd van 1,56.953 neer. Teamgenoten Nicki Thiim en Marco Sorenson volgden op slechts 0,128. De Britse bolides werden gevolgd door de Ferrari 488 GTE van Gianmaria Bruni en James Calado. Het tweetal zette een gemiddelde tijd neer welke bijna een halve seconde langzamer was. De beste Ford GT in het veld was van Harry Tincknell en Andy Priaulx.

Nicki Thiim en Marco Sorenson die in gevecht zijn voor de wereldtitel met Sam Bird en Davide Rigon in de AF Corse Ferrari, deden goede zaken. De coureurs in Italiaanse dienst kwamen niet verder dan een vijfde positie. De wedstrijd in Bahrein gaat over 6 uur, dus er kan nog van alles gebeuren.

In de GTE-klasse zorgde een goede laatste ronde van Pedro Lamy er voor dat de pole position ook hier naar Aston Martin ging. Lange tijd leken Emmanuel Collard en Francois Perrodo in de Ferrari 458 Italia op weg naar pole position, maar de voormalig F1-coureur in Britse dienst dook er op het laatste moment onder. Het betekent dat de Fransen met Rui Aguas nog steeds in een goede positie zitten om de titel te winnen. De Aston Martin moet de wedstrijd winnen om de titel binnen te halen, waarbij de Ferrari niet moet finishen. De Labre Competition Corvette C7.R. met Ricky Tayler en Romain Brandela zette de derde tijd neer.

Kwalificatie GTE-Pro en –Am 6 uur van Bahrein



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS