Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin Racing is klaar om de 85e editie van de 24 Uren van Le Mans te winnen

Uitgegeven door Peter Vader • 14 juni 2017 21:24 • Print artikel

LE MANS - Aston Martin Racing is teruggekomen naar de wereldberoemde 24 uur van Le Mans-klassieker en is klaar om dit weekend mee te strijden om de overwinning op het Circuit de la Sarthe tijdens de 85e editie van de 24 Uren van Le Mans.

Aston Martin

Met track action vanaf woensdag, blijft de iconische race het middelpunt van het FIA World Endurance Championship en wordt er dit jaar meegereden met drie V8 Vantage GTE's van het team. Twee in de GTE Pro-klasse en een enkele fabrieksauto in de GTE Am-klasse.

Het team gaat deze week in met veel vertrouwen vanwege hun sterke prestaties, tijdens de recente officiële testsessie. Terwijl de # 95 V8 Vantage GTE van Nicki Thiim (DN), Marco Sorensen (DN) en Richie Stanaway (NZ) zich als 5de plaatste, heeft de zusterauto # 97 van Darren Turner (GB), Jonny Adam (GB) en Le Mans debutant Daniel Serra (BR) de testsessie als 6e van de 13 inschrijvingen beëindigd.

Bestuurder van # 97 en voormalig Le Mans-klaswinnaar Darren Turner zei: "Le Mans is altijd een een weekend waar ik elk jaar naar uitkijk en het is een genoegen om hier in 2017 weer te zijn. Het is een van die races die iedereen wenst te winnen en ik denk dat we deze week een goede kans maken. Je hoeft niet noodzakelijkerwijs de snelste auto tijdens een enkele ronde te zijn, maar de consistentie en kracht van de rijderscombinatie is belangrijk voor zowel onze auto als die van onze teamgenoten in # 95. Ik kan niet wachten om deze week voor de eerste keer in de auto te stappen en aan het evenement te beginnen."

Aston Martin


In GTE Am bleef het team's # 98 V8 Vantage GTE van Paul Dalla Lana (C), Pedro Lamy (P) en Mathias Lauda (A) zijn sterke vorm bewijzen, aangezien alle drie de coureurs individueel de 13 snelste rondetijden neerzetten, met Pedro Lamy als de snelste bestuurder van het trio met een tijd van 3m58.250.

Lamy zei: "Dit jaar willen we winnen! We zijn de afgelopen twee jaar zo dichtbij geweest, maar ik denk dat we geestelijk nu het beste voorbereid zijn dan ooit tevoren. We zijn tot nu toe erg sterk in Silverstone en Spa geweest en ik denk dat dat echt laat zien hoe goed Paul, Mat en ik samenwerken."

Aston Martin neemt ook deel aan het Le Mans-evenement van komend weekend met klanten teams van TF Sport en Beechdean AMR. Beiden komen uit in de GTE Am klasse.

Europese kampioen 2016 in de Le Mans-serie, Beechdean AMR, zal de strijd aangaan met #99 in hun tweede 24 uur van Le Mans met Andrew Howard (GB), Oliver Bryant (GB) en 2015 Aston Martin Racing Evolution Academy winnaar en tevens debutant Ross Gunn (GB).

De #90 TF Sport-inschrijving rijdt onder aanvoering van Salih Yoluc (TR), tevens met Euan Hankey (GB) en Rob Bell (GB) aan boord. Nadat zij vorig jaar de GT3 Le Mans Cup wonnen, zal dit Britse team komend weekend tijdens de legendarische wedstrijd debuteren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS