Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin pakt dubbele pole position in Shanghai, Porsche en Ferrari volgen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 november 2017 10:42

Aston Martin heeft een dubbele pole position binnen gehaald voor de 6 uur van Shanghai. In de GTE-Pro reden Nicki Thiim en Marco Sorenson tijdens de voorlaatste kwalificatie van het FIA World Endurance Championship naar pole position. Teamgenoten Pedro Lamy en Paul Dalla Lana deden hetzelfde in de GTE-Am.



Thiim en Sorenson zetten, met hun eerste pole position van het jaar, een gemiddelde snelste tijd neer van 1.59,697, waarmee zij 0,219 sneller waren dan Kevin Estre en Michael Christensen in de Porsche 911 RSR. De kampioenschapsleiders James Calado en Alessandro Pier Guidi starten vanaf plek 3. De AF Corse-coureurs reden met de Ferrari 488 GTE een gemiddelde tijd van 2.00,247. Achter de Italiaanse bolide kwamen de twee Ford GTs. De tweede Porsche vertrekt pas van plek 7, nadat Fred Makowiecki zijn beste tijd verloor voor het overschrijden van de baanlimieten. Meerdere coureurs hadden daar echter last van dat een tijd werd afgenomen.

Thomas Flor in de GTE-Am verloor de pole position in de slotfase van de 20 minuten durende kwalificatie, omdat ook zijn tijd werd afgenomen. Lamy en Dalla Lana profiteerden daarvan. Overigens waren de twee Aston Martin-coureurs maar liefst een halve seconde sneller dan de Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR op plek 2. Flohr en zijn teamgenoot Miguel Molina werden uiteindelijk derde.





 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS