Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

American power in Shanghai: Ford legt beslag op volledige eerste startrij + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2016 14:51

Ford heeft beslag gelegd op de volledige eerste startrij voor de 6 uur van Shanghai. Daardoor starten de Amerikaanse bolides voor de tweede keer op rij vanaf de eerste tweede posities. Harry Tincknell en Andy Priaulx zette de auto op pole position, gevolgd door teamgenoten Olvier Pla en Stefan Mucke.

Ford GT

Het tweetal zette een tijd neer van 2.01,391 en waren daarmee slechts 0,137 seconden sneller dan de teamgenoten. De kampioenschapsleiders Nicki Thiim en Marco Sorensen moesten met de Aston Martin Vantage GTE genoegen nemen met de derde positie en werden gevolgd door de Ferrari 488 GTE met startnummer 51 van AF Corse. Ferrari had sowieso al een tegenvaller, omdat zij in de nacht voor de kwalificatie nog een aanpassing in de Balance of Performance. De drukverhoging die werd toegestaan voor de wedstrijd in China, werd weer teruggedraaid. De aanpassing kwam nadat de Italiaanse auto’s in de vrije training 1,2 seconde sneller waren dan de Ford’s.

In de GTE-Am claimde Aston Martin wederom een pole position en daarmee alweer de achtste van het seizoen. Paul Dalla Lana en Pedro Lamy zette een gemiddelde tijd neer van 2.03,767. Bij Paul Dalla Lana werd de eerste tijd afgenomen door het overschrijden van de baanlimieten, maar dat belemmerde het tweetal niet. Naast het tweetal zit ook Mathias Lauda tijdens de race in de auto. De tweede plek ging naar de AF Corse Ferrari F458 met Emmanuel Collard en Francois Perrodo. De Abu Dhabi Proton Racing Porsche legde beslag op de derde positie.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS