Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine voelt als titelverdediger de druk in Le Mans: "Eerder iets fout gedaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2017 13:50 • Print artikel

NÜRBURG - Signatech Alpine zet tijdens de 6 uur van de Nürburgring zijn tweede Alpine A470 Gibson in. Waarbij het Franse team ook in diverse overige races van het FIA World Endurance Championship hoopt met de bolide in actie te komen. Door teambaas Philippe Sinault is bevestigd dat Nelson Panciatici, Pierre Raguas en Andre Negrao, de line-up voor de 24 uur van Le Mans, ook de race in Duitsland gaat rijden.

2017 24U Le Mans


“Ze is zeker op de Nürburgring en we hopen na de zomer in meer races met deze auto door te gaan”, reageerde de teambaas tegenover Sportscar365. “We zijn het programma oorspronkelijk gestart, we planden twee auto’s voor het programma. We probeerden dat op deze manier te managen.” Het team is naar Le Mans afgereisd als titelverdediger in de LMP2-klasse. Sinault bevestigt dat zijn team druk voelt, maar dat ze klaar zijn voor de uitdaging.

“Als je druk hebt, is dat goed nieuws, omdat je als je geen druk hebt, het betekent dat je eerder iets fout gedaan hebt”, zegt de Fransman. We proberen zoals gewoonlijk klaar te zijn, in staat te zijn om in de spiegel te kijken voor de race en te zeggen: ‘Oké, ik heb alles gedaan om top te zijn’. Dus we gaan het zien.” Sinault verwacht dat het met name gaat om de betrouwbaarheid tijdens de 24 uur van Le Mans nu het hele veld met de nieuwe generatie LMP2-bolides rijdt.

“Zeker, omdat de auto als een nieuwe auto is”, zegt de teambaas van Signatech, “is het, als het om ons gaat, een LMP1. We hebben veel nieuwe dingen te managen, vooral de strategie en de banden zijn de sleutelpunten, denk ik. En het weer is belangrijk.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS