Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alex Lynn in pole position voor een stoeltje bij G-Drive in het FIA WEC: "Druk programma"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 maart 2017 09:50 • Print artikel

Alex Lynn lijkt de favoriet om de de laatste coureur te worden in de lineup van G-Drive Racing in de LMP2 van het FIA World Endurance Championship te worden. De voormalig Williams F1-testcoureur testte met het Russische team in Aragon en kan plaats gaan nemen naast Roman Rusinov en Pierre Thiriet in de Oreca 07 Gibson.

De coureur kwam in het afgelopen jaar al eerder in actie met het LMP2-team van Manor en verzekerde de pole-position in Shanghai. Na de overstap van G-Driva van Jota naar TDS leek het team in gesprek te zijn met Pastor Maldonado en Will Stevens, maar nu lijkt Lynn dus de kanshebber te zijn.

"We denken dat hij afgelopen jaar wat goede dingen deed", reageerde Rusinov die het programma van G-Drive runt, tegenover het Engelse Autosport. "We hadden wat grote namen op onze lijst, maar besloten om Alex te testen." Mogelijk dat de wedstrijd op de Nürburgring van het FIA WEC overgeslagen wordt door de Brit om in te vallen in de Formule E voor Jose Maria Lopez of Sam Brid in New York. Daarnaast komt de coureur in actie tijdens de Sebring 12 Hours en Petit Le Mans voor Wayne Taylor Racing en rijdt hij vier races in de GT-races met BMW, waaronder de 24 uur van de Nürburgring.

"Als er hier iets gebeurt, ga ik dit jaar een enorm druk programma hebben", vertelde Lynn aan het Engelse Autosport. "Dit is een van de beste gefinancierde P2 teams op de grid. Veelzijdigheid is waarvan ik hou. Ik wil dit jaar een goede prestatie neerzetten in de GT-auto's en de prototypes."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS