Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

AF Corse keert met vier Ferrari's terug in het FIA (WEC) World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2017 09:14 • Print artikel

AF Corse keert dit seizoen met maar liefst vier auto’s terug in het FIA World Endurance Championship. Daarbij komt het team zowel in de GTE-Am als –Pro in actie. In de Pro-klasse zet men wederom twee fabrieks ondersteunde Ferrari’s in. Tijdens de 24 uur van Le Mans wordt een derde auto verwacht, van het Chinese team DH Racing, welke een automatische invitatie heeft behaald in de Asian Le Mans Series.

Ferrari FIA WEC

De winnaars van de GTE-Am titel Francois Perrodo, Emmanuel Collard en Ruis Aguas keren niet terug bij het Italiaanse team. Zij stappen over naar de LMP2-klasse, waar zij in de Oreca 07 Gibson gaan rijden. De line-up van de GTE-Pro blijft onduidelijk, met de waarschijnlijke wissel naar Porsche van Gianmaria Bruni. James Calado, Sam Bird en Davide Rigon worden wel verwacht in de pro-auto’s.

“Ik probeer eerst de programma’s op te zetten, dan zetten we de namen van de coureurs op de auto”, reageerde teambaas Amato Ferrari tegenover het Franse Endurance-info tijdens de Asian Le Mans Series in Buriram. Wat betreft de Blancpain GT Series verwacht men met vijf auto’s in de endurancecup aan de start te komen. Daarnaast wil men met twee Ferrari 488 GTE’s aan de start komen in de European Le Mans Series.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS