Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

AF Corse Ferrari wint GTE-klasse, heftige crash voor Ford op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Johan Vis • 8 mei 2016 07:57

FRANCORCHAMPS – AF Corse Ferrari heeft zaterdag de FIA WEC 6Hours of Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven in de GTE Pro-klasse. Ondanks diverse incidenten op het circuit in de Ardennen was er geen vuiltje aan de lucht voor het Italiaanse team dat haar tweede overwinning boekte dit seizoen nadat ze ook al ongenaakbaar waren op het Britse Silverstone. Dat was er voor Ford wel. De Ford GT van Stefan Mücke werd totaal verwoest na een harde crash (zie VIDEO).

AF Corse Ferrari

Davide Rigon en Sam Bird startten van pole positie in de #71 Ferrari 488 GTE, waarna ze de kop positie na zes uur racen niet meer los lieten. Achter de Italianen finishte Ford als tweede in de Belgische Ardennen met Marino Franchitti, Andy Priaulx en Harry Tincknell als coureurs. Echter kende de medaille bij het Amerikaanse ook een keerzijde.

Zo was er met anderhalf uur op de klok een heftige crash voor de #66 Ford GT met Stefan Mücke achter het stuur. Bij het oprijden van Eau Rouge spinde de Duitser en kwam daarna hard in aanraking met de bandenstapel boven op Raidillon. Ondanks zware schade aan de Ford kende Mücke verder geen problemen en kon ongedeerd uitstappen.

Ford GT

Naast de crash van Ford was er al vroeg in de race op Spa-Francorchamps een crash voor de #95 Aston Martin Vantage V8 met Nicky Thiim. De Deen verloor bij Stavelot zijn bolide waarna hij ongelukkig de bandenstapel raakte en over de kop sloeg. Ondanks de rol stapte Thiim zelfstandig uit maar zat de race voor het Britse merk erop.

De laatste podiumplek in de Pro-klasse ging naar Aston Martin-coureurs Richie Stanaway, Fernando Rees en Jonathan Adam met de #97 V8 Vantage.

FIA WEC 6H Spa-Francorchamps 2016 Aston Martin

Pedro Lamy, Paul Dalla Lana en Mathias Lauda wonnen met Aston Martin het GTE-AM klassement tijdens de FIA WEC 6Hours of Spa-Francorchamps. De #83 AF Corse Ferrari met Francois Perrodo, Emmanuel Collard en Rui Aguas pakten de tweede positie in het AM-klassement voor de #50 Larbre Comptetition Chevrolet Corvette.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS