Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ACO optimistisch over de toekomst van privateer LMP1-teams in FIA WEC: "Er zijn nieuwe projecten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2017 16:18

Diverse LMP2-teams twijfelen aan een overstap naar een mogelijke privateerklasse in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship. Zowel Dallara, Perrinn als BR Engineering/Dallara zijn een auto aan het ontwikkelen. De teams twijfelen over het feit hoe de regels zich in deze klasse gaan ontvouwen en of het de investeringen rechtvaardigt. Ondertussen blijft de organisatie van het kampioenschap de ACO, optimistisch over de subklasse.



“Ik denk dat wat er in Le Mans gebeurde aan sommige mensen wat ideeën gaf”, reageert sportief directeur Vincent Beaumesnil. “We hebben een besluit over de regels genomen en ze blijven van kracht. Er zijn nieuwe projecten die volgend jaar de baan op komen. Het is een nieuw startpunt en ik ben erg optimistisch. We weten over de Dallara- en Ginetta-projecten, maar hoeveel auto’s er op de grid staan... We hebben diverse projecties.”

Een onzekerheid over de klasse is het verblijf van de fabrikanten in deze klasse. De geruchten zoemen rond een vertrek van Porsche en als de Duitser uit het kampioenschap stappen, lijkt een vertrek Toyota niet ver weg. De komst van de privateer LMP1-teams is dan hard nodig.

Met NU 25% korting op airco onderhoud, maak HIER je afspraak nog vóór je op vakantie gaat


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS