Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aanpassingen voor de GTE-Pro bolides van het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 augustus 2017 07:05 • Print artikel

Alle auto’s van de GTE-Pro van het FIA World Endurance Championship hebben voor de zes uur van Mexico een aanpassing gekregen. Het is de tweede keer dat de aanpassingen doorgevoerd worden met de het automatische balance of performance.

2017 FIA WEC


Zowel de Porsche 911 RSR, Ford GT en Aston Martin Vantage GTE hebben twee kilo minder gewicht gekregen en wat meer vermogen. De Porsche en Aston Martin hebben een 0,1 mm grotere luchtinlaat gekregen. De Ferrari 488 GTE heeft vijf kilo extra gewicht gekregen en minder vermogen in alle toerengebieden.

Deze wijzigingen zijn automatisch toegepast op basis van de data uit de data van de races op het circuit van Spa-Francorchamps en de Nürburgring. De vorige aanpassing vond voor de wedstrijd in Duitsland plaats. Voor de GTE-Am is er slechts een kleine aanpassing voor Mexico. De Ferrari 488 GTE-Pro heeft een extra gewicht gekregen van vijftien kilo bovenop het minimale gewicht. Daarmee is de auto 1.303 kilo, zo’n zeventig kilo zwaarder dan de volgende zwaarste auto in de klasse, de Ferrari F458 Italia.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS