Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24 Uren van Le Mans: Mark Koense krijgt loon naar werken met Racing Team Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2017 19:01 • Print artikel

Vooral bekend als wandelende encyclopedie over autosport en hoofdredacteur van het blad RTL GP is zijn rol als teammanager van Racing Team Nederland geenszins vreemd. Mark Koense werkt al jarenlang samen met Jan Lammers (Racing for Holland) en zijn aanstelling was dan ook niet meer dan logisch.

Racing Team Nederland Frits van Eerd Mark Koense en Jan Lammers

"Dit is loon naar werken", zei Koense tegenover RaceXpress.nl. "We zijn er al anderhalf jaar mee bezig, nu gaat het echt beginnen. Het testen is erg goed gegaan. Er zijn natuurlijk altijd dingen die je moet oplossen, maar we hebben ontzettend veel kilometers kunnen maken. In dit stadium is dat een enorme bonus. We praten namelijk wel over een compleet nieuwe auto."

Voor Koense is het zeker niet het eerste Le Mans-project dat hij begeleidt. Met onder andere Jan Lammers was hij sinds 1992 ook al betrokken bij het Racing For Holland-project. "Jan is voor mij een soort broer van een andere moeder geworden. Speciaal dat ik dit tien jaar nadat het Racing For Holland-project ophield weer mag doen."

Jan Lammers 24 Hours of Le Mans Racing for Holland


De drivers line-up bestaat behalve uit Lammers, uit Jumbo Supermarktendirecteur Frits van Eerd en de Braziliaanse oud-Formule 1-coureur Rubens Barrichello. Dat die laatste coureur ook meedoet, vindt Koense grandioos. "Dat iemand als Rubens meedoet, is echt de kers op de taart. Hij is een fantastische coureur met ongelooflijk veel ervaring."

"We hadden al heel snel een lijstje van twintig potentiŽle coureurs opgesteld die samen met Jan en Frits zou kunnen gaan rijden. Veel van hen konden of wilden niet of stonden al ter beschikking van andere teams. Rubens hadden Frits, Jan en ik afzonderlijk van elkaar op ons eigen lijstje gezet. Rubens racet bovendien nog superactueel, werd vorig jaar tweede tijdens de 24 uur van Daytona en rijdt letterlijk elke dag op de kart."

"Hij was meteen enthousiast. Frits heeft daarna een gesprek met hem in BraziliŽ gehad. Die was er vrij snel achter dat we het voor elkaar konden krijgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS