Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24 Uren van Le Mans: Karun Chandhok maakt zich met nieuw team en 17-jarige teamgenoot geen illusies

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juni 2017 07:09 • Print artikel

Karun Chandhok rijdt dit jaar wederom de 24 uur van Le Mans. De Indiër komt voor Tockwith Motorsport in actie. In de LMP2-klasse heeft de voormalig F1-coureur daarmee een onervaren team waarmee hij samenwerkt. Daarmee lijkt de coureur in eerste instantie geen kanshebber voor de winst op het Circuit de la Sarthe. Daar is Chandhok zich maar al te goed van bewust.

2017 24U Le Mans


“Realistisch ben ik met een rookieteam en een rookieteamgenoot die 17 jaar oud is, dus het wordt een uitdaging om voor een goed resultaat te gaan”, vertelt de coureur aan Financial Express. “We rijden in een Ligier-chassis en door de officiële testsessie te beoordelen, lijken we niet de snelheid van een Oreca-chassis te hebben die erg sterk lijkt. Het is een race van 24 uur en er kan veel gebeuren, dus je moet doorgaan en blijven werken, maar ik denk dat als we een top 6 pakken, dat we het gezien dit alles erg goed gedaan hebben.”

Daarmee pareert Chandhok zich duidelijk in de underdog positie en ziet zichzelf niet als kanshebber voor de winst. Daarnaast is er volgens de TMS-coureur ook nog het sterke startveld.

“De grid in de LMP2 laat dit jaar een van de sterkste line-ups ooit zien”, aldus de Indiër. “Er zijn veel ervaren teams en coureurs en ik heb geen illusie van hoe moeilijk de taak is die voor ons ligt om als rookieteam naar Le Mans te gaan”, zei de voormalig F1-coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS