Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24 Uren van Le Mans: Kamui Kobayashi en Sebastian Buemi weten het zeker: "Het record gaat er aan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2017 14:43 • Print artikel

De Toyota-coureurs verwachten dat het kwalificatierecord van de 24 uur van Le Mans er dit jaar aangaat. Het record is op dit moment in handen van Neel Jani. De Porsche-coureur zette in 2015 een tijd neer van 3.16,887 tijdens de belangrijkste wedstrijd meetellend voor het FIA World Endurance Championship. De coureurs baseren een mogelijke verbetering van de tijd op basis van de tijd van Kamui Kobayashi, die tijdens de officiële testdag op het Circuit de la Sarthe een tijd neerzette van 3.18,132 in de Toyota TS050 Hybrid. Waarbij de Japanner ook nog verkeer tegenkwam, toen deze rondetijd werd neergezet. Tijdens de eerste kwalificatie van woensdagavond bleef de snelste rondetijd steken op een 3:18.793 van Kamui Kobayashi. Of daar twee seconden afkunnen zal vanavond blijken tijdens het vervolg van de kwalificatie.

2017 24U Le Mans


“Ik was niet blij met mij ronde, dus denk ik dat de tijd kan verbeteren”, vertelde Kobayashi aan het Engelse Autosport. “We gaan het proberen.” Sebastien Buemi heeft dezelfde mening als zijn teamgenoot: “Als de baan en de condities goed zijn, dan gaat het record er aan. Ik denk dat we een 3.15 gaan zien.” Volgens de teambaas van het tweetal, Pascal Vasselon is het ‘logisch’ dat het record eraan gaat met de huidige configuratie van de baan.

“Als je kijkt naar de trends, dan moet het verbeterd worden. Maar we gaan ons niet richten op de kwalificatie”, vertelde de Fransman. De toename van de snelheid komt ondanks het feit dat de aerodynamische regels van de LMP1-auto’s is beperkt en het motorvermogen 7% is afgenomen ten opzichte van vorig jaar. De ontwerpers zijn creatief geweest en hebben weer veel van de aerodynamica teruggehaald en de aanpassing van het circuit is ook een mogelijke factor van het verbeteren van de tijden. Zo is een groot deel van het circuit opnieuw geasfalteerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS