Karting • KNAF

Kas Haverkort geniet van wr een huldiging en ng een beker! "Echt flink moeten strijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 december 2016 12:17 • Print artikel

EINDHOVEN - Koud een week terug van een indrukwekkende huldiging tijdens de CIK-FIA prijsuitreiking in Wenen, werd Kas Haverkort zondag opnieuw in de bloemetjes gezet. De dertienjarige karter uit Rheezerveen mocht bij Hezemans Indoor Karting in Eindhoven weer een beker in ontvangst nemen, ditmaal voor zijn eerste plaats in de KNAF Cup X30 Junior-klasse.

Kas Haverkort

Het was een drukte van jewelste tijdens de jaarlijkse huldiging van de kampioenen van de GK4 en de KNAF Cup in Eindhoven. Natuurlijk was Kas Haverkort, als n van s lands grootste kartingtalenten, van de partij. Hij kan er ook maar beter aan wennen, aan die galas en huldigingen. Want als de voortekenen niet bedriegen, zal hij daar in de toekomst nog veel vaker bij zijn.

Of hij nu in een Rotax Max rijdt, of in een X30-kart, snel is de sympathieke rijder uit Overijssel altijd. En dus stond hij zondag weer te glunderen op het huldigingspodium met wr een nieuwe beker in zijn hand. Een week eerder nog strak in pak in Wenen tijdens het FIA-gala, waar hij gehuldigd werd voor zijn derde plaats in de Karting Academy, had hij zondag ook flink genoten van de huldiging in Eindhoven.

Ik vond het leuk. Inmiddels ken ik alle jongens wel, dus was het gezellig. Vooral de top vijf in het kampioenschap is heel erg op niveau dus ik heb echt flink moeten strijden voor mijn plek.

Bij de jaarafsluiting hoort ook altijd de Race of Champions waarin alle kampioenen van de GK4 en KNAF cup tegen elkaar uitkomen op een indoorbaan. Kas had graag meegedaan in Eindhoven om nogmaals zijn kunsten te kunnen tonen, maar had later op de dag helaas een verplichting waardoor hij de race aan zich voorbij moest laten gaan. Dat vind ik wel jammer. Het had me hartstikke leuke geleken om eens een keer tegen andere jongens uit andere klassen te racen. Hopelijk volgend jaar alsnog!

Wat Kas volgend jaar gaat doen is nog niet helemaal bekend. Hij heeft zich in de kijker gereden met de EK's in de Karting Academy en het DKM, waardoor er ook wat interesse is gekomen vanuit de Italiaanse fabrikanten.

Kas Haverkort bedankt zijn familie, Tom Stevens, Danny Brand, Keijzer Racing, Marco du Pau, Maarten van Wesenbeeck, de KNAF en alle sponsoren voor de mooie samenwerking en hun steun.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS