Karting • Karting Diversen

Voorkom hoge boete op de kartbaan met een lekmat en absorptiematerialen van Spill Control Rental

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2018 14:52 • Print artikel

BREDA – Een boete van 500 euro voor het morsen van olie of benzine tijdens een kartwedstrijd in een paddockplaats? In België gebeurt het al en op de circuits van Eindhoven en Berghem gaat het binnenkort ook gebeuren. Milieumaatregelen zijn er voor ons allemaal. Met behulp van een zogenaamde lekmat en de absorptiematerialen van Spill Control Rental kan een boete worden voorkomen en ben je ook nog eens milieubewust met je sport bezig.

Lekmat Spill Control Rental Breda


Inspecteurs van gemeenten zullen steeds vaker worden ingezet voor handhaving van milieuwetten. Dit om bodemverontreiniging te voorkomen. “Als je geen voorzorgsmaatregelen treft, ben je strafbaar. Dit geldt zowel voor de baaneigenaar als de rijders en teams”, aldus Bas Ossewaarde, directeur van Spill Control Rental uit Breda. “Door de brand bij Chemie Pack in Moerdijk in 2011 bleek de controle op naleving van de regels onvoldoende. De overheid is toen begonnen met het controleren van de grote industrie, daarna volgden de kleinere bedrijven en nu worden ook sport en hobby gecontroleerd.”

Mede omdat Ossewaarde een kartende zoon heeft, besloot hij speciaal voor de kartsport een lekmat te ontwikkelen. Die wordt gekenmerkt door een opstaande rand van twee centimeter. Zo’n lekmat – die overigens geschikt is voor beoefenaars van alle gemotoriseerde sporten – kan (maximaal) twintig liter olie of benzine per vierkante meter opvangen. Voor teams en rijders tegenwoordig een noodzakelijk bezit. “Je kunt erop wachten dat tijdens een raceweekend wordt gecontroleerd. De KNAF zit erbovenop. Er komen steeds meer inspecteurs. Veel mensen vinden het overdreven, maar hoe je het ook wendt of keert, we zullen ernaartoe moeten.”

Spill Control Rental Breda


Spill Control Rental is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in opvouwbare lekbakken voor industriële toepassingen. Getuige zijn klanten heeft het Brabantse bedrijf zijn sporen inmiddels dik verdiend in de petrochemische industrie. Zo levert Ossewaarde aan bedrijven als Shell en Akzo. “Onze materialen liggen overal. Wij hebben een oplossing voor alle bedrijven waar geen vloeistof-dichte vloeren liggen.”

Met de speciaal voor de kartsport ontwikkelde lekmatten is Ossewaarde nu de enige in Nederland die een dergelijk product verkoopt. “Ik zat natuurlijk al in deze business, dus dit was min of meer vanzelfsprekend. De opstaande rand is simpel, maar effectief. We hebben de matten uitgebreid getest. Ze zijn resistent tegen brandstoffen en olie.” Dat is niet het enige. Ze kunnen ook resistent worden gemaakt voor andere stoffen. Spill Control Rental levert voor ieder wat wils. Ossewaarde: “De lekmatten kunnen worden gepersonaliseerd. Daarbij gaat het om de afmeting natuurlijk, maar we kunnen ook de naam van het team, rijder of sponsor erop zetten. Je kunt het laten maken zoals je zelf wilt.”

Voor de karter is een lekmat van Spill Control Rental een eenmalige aanschaf. Daarna hoef je niet meer bang te zijn voor boetes. “De sport is al duur genoeg. Dan is een boete van 500 euro wel erg zuur. Met onze lekmatten en milieubesef kun je dat heel eenvoudig voorkomen.”

Voor wie de producten in de praktijk wil bekijken: Spill Control Rental sponsort dit jaar de karters Nina Pothof (uitkomend in de Rotax Max Junior-klasse) en Bram Ossewaarde (Rotax Max Senior) in het Nederlands kampioenschap tweetakt.

Wenst u meer informatie? Neem contact op met Spill Control Rental in Breda:

Nieuwe Bredase Baan 18D
4825 BP Breda
http://www.spillcontrolrental.nl

KLANTENSERVICE
T +31 76 303 626 8
M +31 6 419 57 332

Spill Control Rental Breda logo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS