Karting • Karting Diversen

Vijfde editie van de Kartbeurs van Nederland succes: "Het 'Max Verstappen-effect’ is goed te merken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 januari 2018 03:07 • Print artikel

De vijfde editie van de Kartbeurs van Nederland, afgelopen weekend in de AIS-hallen van Airport Lelystad, heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Met ruim 5.500 bezoekers was de toenemende interesse in en populariteit van de racesport in Nederland zichtbaar. “Fantastisch dat we in het lustrumjaar van de Kartbeurs een recordaantal mensen mochten verwelkomen! Zowel in de kartschool als op de Kartbeurs is het ‘Max Verstappen-effect’ goed te merken. Ieder jaar zien we weer meer kinderen, jongeren én volwassenen met interesse in het karten”, vertelt Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad en organisator van de Kartbeurs.

ID Engines


Kombikart Racing Parts


Energy


Op de openingsdag van de Kartbeurs vond ook dit jaar weer de grote finale van de Formido Talentscouting plaats. Negen karttalenten tussen de 8 en 10 jaar gingen de strijd aan, waarna de 9-jarige Jayden Thien uit Echt er met de hoofdprijs vandoor ging. Hij werd gehuldigd door wethouder en 1e locoburgemeester Jop Fackeldey (financiën, economie en wonen) van Gemeente Lelystad.

Jayden Thien winnaar Formido Talentscouting, wethouder en 1e locoburgemeester Jop Fackeldey en Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad en organisator van de Kartbeurs


Ook werden de Nederlands Kampioenen Karting van 2017 in de diverse klassen gehuldigd .

NK Kampioenen 2017


De Kartbeurs van Nederland
Kartcentrum Lelystad organiseerde op 13 en 14 januari 2018 voor de vijfde keer de Kartbeurs van Nederland. Hier komt de crème de la crème van de autosportwereld bij elkaar en kunnen racefanaten hun hart ophalen.

Arai helmets Speedwear


Boonstra Kart


Avenger

Tijdens deze jaarlijkse en enige kartbeurs van Nederland kunnen bezoekers zich onderdompelen in de snelle wereld van de kart- en autosport. In twee hangars van AIS Airlines op vliegveld Lelystad tonen vele standhouders de laatste noviteiten. Ook de nieuwste kartmodellen en motortuners, kartteams, wedstrijdorganisatoren, kart- en autosportbonden, kartcircuits en -scholen, en coureurs zijn op de kartbeurs te vinden.

Praga


Kombikart


Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze mooie outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden.

Kartcentrum Lelystad

Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts en voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS